До следващата есен трябва да приключат ремонтите в центъра на столицата. Те ще са в части от булевард „Васил Левски“, улица „Московска“ и булевард „Цар Освободител“.

До няколко месеца ще започне и ремонт на ремонта на жълтите павета в участъка до Народното събрание. Това лято движението там беше спряно за близо 2 месеца заради пренареждане на историческия паваж. А дни по-късно по него вече се виждаха дефекти.

А за да не се налага ремонт на ремонта на ремонта, екипи на Столичната община решиха да работят заедно с Министерстовото на регионалното развитие.

 Пясък, дупки и сантиметри разстояние от паве до паве – така изглежда историческата настилка два месеца след пренареждането ѝ. В участъка пред парламента паветата са не само счупени, но и пропаднали и разместени.

Очаква се през пролетта те отново да бъдат пренаредени. Вече се провеждат и срещи с експерти, които да кажат как това да стане по-ефективно. Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че колегите ѝ са били и в Будапеща, и в Истанбул, за да почерпят опит.

До петък общината ще внесе в регионалното министерство и искане за удължаване с шест месеца на срока за безвъзмездна помощ на текущите ремонти.

Министър Шишков допълни, че има притеснения за изтичащия гаранционен срок за ремонтите по „Графа“ и „Солунска“.