Част от пътя от Добрич за Албена е в окаяно състояние. Започнал през юни миналата година ремонт все още не е завършен в отсечката между селата Славеево и Одърци.  

След като повече от 50 години пътят от Добрич за Албена не е ремонтиран основно, хората, които пътуват по него ежедневно, се зарадвали на започналата рехабилитация на най-критичната отсечка, която е около 9 километра. Част от шосето било ремонтирано, но около 4 километра и до днес са като лунен пейзаж.

Снимка: btvnovinite.bg

„Вчера дадох 500 лева за ремонт на колата. Започнаха пътя и го оставиха така”, каза един от шофьорите, които използват пътя.

Стойчо Стойчев е изпратил две питания до пътната агенция, а сроковете в отговорите постоянно се променят – първо до края на октомври, след това до края на годината. 

„Не знам дали технологичните процеси са такива, че трябва един път да се фрезова и да се остави 8-9 месеца в такова състояние. Но според мен това е някакъв експеримент с търпението на хората”, категоричен е Стойчев.

Снимка: btvnovinite.bg

В писмен отговор до bTV от Агенция „Пътна инфраструктура” казват, че ремонтът ще приключи в началото на строителния сезон.

„Имаме пълното уверение от АПИ, че до началото на новия летен сезон ще бъде окончателно завършен пътят Добрич – Албена”, каза областният управител Красимир Кирилов.

А докато това стане, ще бъдат извършени локални кърпежи, но след повишаване на температурите.