Стара Загора, Кнежа, Кюстендил, Казанлък, Чирпан, София и Драгоман бяха другите най-студените места тази сутрин. В Стара Загора температурата падна до минус 22 градуса, в Кнежа – до минус 21 градуса, в Кюстендил, Казанлък и Чирпан – до минус 19 градуса, в София и Драгоман – до минус 18.

В останалите райони сутрешните температури бяха в интервала минус 13 – минус 8 градуса.

По-късно времето ще омекне. Температурите ще се повишат и максималните ще са по-високи от тези вчера- предимно между минус 5 и 0 градуса, в югозападните райони – до 3 градуса. Ще бъде предимно слънчево, а вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-югозапад. В следобедните часове от запад отново ще се заоблачи и привечер на места в западните райони ще превали сняг.

В планините ще е слънчево с до умерен югозападен вятър, по най-високите върхове на Рила и Пирин – силен до бурен западен вятър. Има висока лавинна опасност.

Утре ще има слаби превалявания от сняг, но с повишението на температурите те ще преминават в дъжд и ще има поледици. Обявени са предупреждения от първа степен в почти цялата страна, с изключение на южните райони.

През следващите дни затоплянето ще продължи, но отново ще има превалявания и заледявания.