Извършена е кражба на рекордно количество метали от БДЖ. Извършителят е успял да изнесе от депото в Димитровград 36 тона елементи за локомотиви. От железниците оценяват щетите на над 15 хиляди лева.

36-годишният мъж е задържан на 6 февруари, след като два дни по-рано служител на БДЖ сигнализира в полицията за кражбата.

Снимка: btvnovinite.bg

От депото в Димитровград мъжът - стар познайник на полицията, осъждан за кражби, успява да изнесе 20 колооси за локомотиви и една кофа за локомотив. Подобно съоръжение тежи над един тон.

Това се случва с помощта на специализирана техника, осигурена от една от фирмите за скрап в Стара Загора, които изкупуват част от метала.

Снимка: btvnovinite.bg

„Те са предадени и извозени с помощта на гондола с щипка за вторични суровини и по този начин са пренесени до складовете“, казва Атанас Палхутев, районен прокурор на Димитровград.

След като получава и плаща част от откраднатите елементи, управителят на склада също подава сигнал до полицията в Стара Загора. Предстоят още разпити на свидетели. Районната прокуратура в Хасково ще поиска обвиняемият да остане за постоянно в ареста.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!