Бедствие в Котел. Десетки къщи се наводниха само за час, след като река излезе от коритото си. Два метра е била висока приливната вълна. Няма пострадали хора, но материалните щети са големи. Двама души са изнесени от домовете им на ръце от пожарникарите.

Снимка: btvnovinite.bg

Няколко улици в града са изцяло заличени. Една от тях е ул. „Иглика”, където придошлата вода е обърнала асфалта, носейки метри надолу автомобили. Повлякла е и хора. По чудо няма пострадали.

Снимка: btvnovinite.bg

От пожарната твърдят, че само за десетина минути са получили близо 50 сигнала за хора във воден капан. Някои от тях са били блокирани в колите и в домовете си.

Кирил Стефанов живее до реката. Чул бучене и за секунди водата заляла къщата. Спасил се по чудо, като скочил през прозорец от втория етаж.

Снимка: btvnovinite.bg

Хората са в шок. Милчо Бонев едва спасил семейството си от огромната вълна.

Според кмета на Котел коритото на реката е почистено, но не е успяло да поеме изсипалите се над 80 л/кв.м. Наводнени са над 20 къщи, няколко души са евакуирани.

Снимка: btvnovinite.bg

Два екипа от пожарната от Котел и един от Сливен отводниха над 40 къщи. Започна описването на щетите.

Дежурен екип на пожарната ще има през цялата нощ. Най-големите страхове на хората са от нов пороен дъжд. Бедственото положение остава и утре. Кметът на Котел ще поиска помощ от държавата, ще има и дарителска сметка.