Още два дни остават на политическите сили да регистрират кандидат-депутатските си листи. ГЕРБ-СДС днес внесоха документите си по места.

Допълнителна яснота вече има и по листите на новото обединение „Продължаваме промяната-Демократична България“.

По информация на bTV съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов ще бъде водач в Русе. Другият съпредседател на партията Христо Иванов застава начело в 24-ти МИР София.

В спорната София-област едно от имената, които се обсъждат е на пулмолога Александър Симидчиев. За това място настояваше и Александър Дунчев от „Продължаваме промяната“.

Централната избирателна комисия (ЦИК) отказа на новата коалиция ПП-ДБ да добави и „Обединени земеделци“. Причината - закъснение с документите.

В ефира на bTV Христо Петров от „Продължаваме промяната“ пък коментира, че с изказванията си съпартиецът му Александър Дунчев е постигнал обратния ефект. Дунчев оспорваше реденето на листите в София-област в обединението.

Всеки от нас има кауза и ще продължава, не бива да поставяш собствената си кауза пред общата“, заяви Христо Петров от „Продължаваме промяната“. 

След като вчера ГЕРБ-СДС обявиха водачите си днес започнаха да регистрират и листите си. В Стара Загора се обявиха за запазването на „Марица Изток“, а във Варна поискаха редовно правителство.

„България има нужда от стабилен кабинет, нашите опоненти очевидно не желаят да има правителство и в миналия парламента саботираха опитите ни“, каза Даниел Митов, водач на ГЕРБ-СДС във Варна.

Първата листа регистрирана от БСП също е във Варна.

„Ключово е да има правителство, защото не е нормално в рамките на две години да има пети извънредни парламентарни избори, така че това, което зависи от БСП, ще бъде положено, нашата диалогичност ще я проявим и в следващото Народно събрание“, каза Борислав Гуцанов, водач на листата на БСП във Варна.

Срокът за регистрация на листите изтича във вторник, когато ще са окончателно ясни и кандидат-депутатите за 49-ия парламент.