Участъковата служба за противопожарна безопасност и защита на населението в град Завет няма да бъде закрита. Това е заявил директорът на пожарната главен комисар Николай Николов на областния управител на Разград Гюнай Хюсмен, предаде БТА.

Разговорът е следствие от връчената днес на Хюсмен подписка срещу закриването на местната пожарна, в която са се включили над 1000 жители на община Завет. Представители на организационния комитет заявили, че подписката продължава, тъй като местните хора са притеснени за своето здраве и сигурност и смятат, че ако при инцидент пожарна кола пристига от друг регион, тя ще се забави и ефективността й ще е по-ниска. 

В разговора си с Хюсмен обаче главен комисар Николов е уверил, че участъковата служба за противопожарна безопасност и защита на населението в Завет ще продължи да функционира. Това ще стане въз основа на изменение на нормативната база, което до дни ще бъде внесено в Народното събрание, допълват от областната администрация.

Това е поредната пожарна служба, която се оказа заплашена от закриване. В Брусарци, Пампорово и Боровец хората се вдигнаха на протести с мотива, че без огнеборци наблизо и при лошото състояние на пътищата през зимата има опасност всеки един пожар да се превърне в трагедия с огромни материални щети. Към момента властта е удовлетворила исканията на всички граждани.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!