Удар на полицията и данъчните по дървената мафия във Велинград. Запечатан е частен цех, който укривал дървесина "под носа" на горското стопанство. 

Всички работници в цеха са работели нелегално - без договори. Управителят е задържан в ареста. Нарушения са открити и в най-голямата фирма за пелети в региона.

Цехът за преработка на дървесина се намира в стара постройка, която е била собственост на Горското стопанство във Велинград. Икономическата полиция и данъчните са открили, че цехът е изтъргувал близо 1000 кубика дървесина без документи.

„Няма как такова голямо количество дървесина да липсва като реална наличност, а по документи да се води, че е там”, коментира говорителят на областната полиция Мирослав Стоянов.

Цехът работел от близо година и се намира „под носа” на служителите от горското стопанство. Полицията  проверява  дали евентуално горски служители не са прикривали част от дейността на фирмата.

Управителят на цеха е настанен под охрана в местната болница, тъй като вдигнал кръвно.

При друг удар срещу дървената мафия беше установена липса на продукция. При проверка на документи е станало ясно, че липсват близо 360 т. готова продукция в най-голямата фабрика за пелети в региона.

Стоянов коментира, че количеството е било продадено, но не осчетоводено. Така не са платени на държавата съответните данъци.

Управителката на фирмата отрече обвиненията на полицията и отказа да коментира пред камера. Тя посочи, че разследващите не са разчели правилно документите.