Не пасарелка, а подлез ще се прави на мястото на светофара на Ахелой, заради който се образуват километрични задръствания всяко лято. Кметът на Поморие Иван Алексиев призна обаче, че надлезът не е удачен вариант, предаде БГНЕС.

"Няма достатъчен терен да се развие тази пасарелка. Трябва да се качват стълби, всеки ще предпочете да пресече", каза Алексиев, но поясни, че няма да може подлезът да се изгради до лятото, а евентуално за другия сезон.

Относно обхода на Поморие, кметът добави, че от Агенция "Пътна инфраструктура" са потвърдили, че той ще е приоритетен за тях. От там са обещали, че ще има средства за отчуждителни процедури, за да може да се направи обходният четирилентов път, който да улесни трафика по морето.

От общината анонсираха днес и своите планове за бъдещето на град Поморие, които да влязат в интегрирания план за градско развитие, който стартира. Трите изкуствени острова, брегоукрепителни съоръжения, които да оформят пясъчна ивица на южния плаж, най-големият парк лабиринт в Европа, яхтено и рибарско пристанище, мрежа от велоалеи, спортна зала, закрит плувен комплекс, игрища и детски градини са част от идеите и проектите на общината. За някои от тях ще търсим европейско финансиране, за други – публично-частно партньорство, а за трети – общински пари, каза Иван Алексиев.