Точно преди месец ви разказахме за липсата на ориентировъчни знаци на столичното летище. От общината ни увериха, че ще поправят грешката си.

Табелите за метрото обаче все така ги няма – има за таксита и автобуси. Пътници отново не знаеха къде се намира то, но предполагаха.

Оказва се, че от Метрополитена веднъж вече са изготвили табели, но те били със сгрешени надписи на английски. Затова се наложил втори превод.

„Получихме забележки от Летище София по английския превод на тези табели. Едната беше за Sofia Subway, ние го преименувахме на Metro”, обясни инж. Ангел Тулешков от транспортното предприятие.

Обещанието днес: до седмица табели с правилния английски ще има.

Към станция Искърско шосе

За нея също ви разказахме: Тази спирка е пресечна точка между метро и ЖП мрежата. Отново новоокрита преди месец. И отново без табели.

Месец след откриването на модерната гара Искърско шосе, тя е напълно празна, а пътниците от и за летището изобщо не подозират, че тя съществува.

Тя не се е променила след последното ни посещение. Все още няма от къде да се купи билет. От „Метрополитен” приемат като добра идея нашето предложение гласът във влакчето да казва, че има връзка с ЖП мрежата.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!