От утре до 20 октомври влаковете  между Пловдив и Стара Загора спират. В отсечката пътниците ще бъдат извозвани с автобуси. Промяната  се налага заради ремонт на жп линията Пловдив-Бургас.

Намирам се пред входа на централната гара в Пловдив  откъдето утре ще тръгват автобусите за Стара Загора.

От БДЖ и НКЖИ казват, че са осигурили достатъчно автобуси,за да няма напрежение сред пътуващите. 

От утре хората,които ползват пътнически влакове от Пловдив за Стара Загора ще бъдат извозвани с автобуси до Оризово.Оттам ще се качат отново на влак. Пътят им се увеличава с около 50 минути, казват от БДЖ. Цената на билета остава същата.

„Бройката на автобусите и местата са съгласно направените съпоставки на пътуващия до момента пътикопоток, а при наличие на повече пътници има възможност, чрез  сторителя на трасето, да извикаме допълнително автобуси”, заяви Антон Чардаков, ръководител  Териториален център" Пътнически превози-Пловдив",БДЖ.

Промяна има и при бързите влакове  по линията София-Бургас и София-Варна, които до сега минаваха през Пловдив и Стара Загора, ще бъдат отклонявани  през Димитровград и пътниците няма да се прекачват. Така влаковете ще пътуват с 20 минути повече

Влаковете спират заради извършване на ремонтни дейности в участъка между Скутаре и Оризово.
 
Иван Бакалски, ръководител проект Рехабилитация към НКЖИ, заяви, че участъкът Белозем-Оризово е еднопътен няма как да се извършат всички работи по заздравяване на земната основа и по подмяната на горното строене на железния път, без да прекъснем движението на влаковете.

Пътниците не са доволни от предстоящото неудобство, а в автобусите няма да може да се превозват велосипеди и домашни любимци

Промени ще бъдат направени и за влаковете, които се движат в съседни на ремонтирания участък. Целта е да се направят връзки с другите влакови композиции.
 
Разписанието на автобусите,  които ще извозват пътниците е разлепено на всяка гара Хората могат да се инхормират за промените и от информационния телефон на БДЖ.