Мизерия цари в детското отделение в Русе. Болните деца се лекуват в стара сграда, където мирише на мухъл, а тоалетните за всички 45 пациенти са само четири, съобщава кореспондентът на bTV в региона.

Фактите бяха потвърдени на пресконференция днес от ръководството на русенската болница и от началника на отделението д-р Ева Цонкова. Вече втора година педиатрията чака да се премести в модерната сграда на Хирургическия блок, но заради съдебни спорове за собствеността това така и не се случва.

Лекарите са принудени да лекуват малките си пациенти във влага и мухъл. Родителите на бебетата са принудени да ги мият на мивките в стаите, където перат и дрехите им.

От ръководството на болницата обявиха, че все пак се надяват педиатрията да има нов дом до края на годината. Делата са приключили в полза на лечебното заведение, но трябват средства за ремонт. Трябва да се изчака и преместването на досегашните обитатели от Онкологичния център в друга сграда.

От болницата се надяват здравното министерство да им осигури нужния половин милион, за да могат да прехвърлят детското отделение в ремонтирана и модерна обстановка.