Ден след като 23-годишната студентка Вероника Здравкова беше открита мъртва в река Янтра, все още няма задържан по случая. Криминалистите работят по версията убийство с цел грабеж. В знак на съпричастност към семейството на жертвата десетки граждани излязоха на протест срещу бездействието на институциите.

Жителите на Велико Търново са потресени от бруталното убийство на 23-годишното момиче. За да изразят недоволството си срещу бездействието на институциите, допуснали трагедията да се случи, тази вечер пред паметника „Майка България” в центъра на града се събраха стотици граждани.

Различни организации се обединиха и излязоха с обща декларация, в която главният въпрос е „Докога?”. Междувременно все още няма заподозрян и задържан за убийството на Вероника. Прокуратурата и полицията вече мълчат.

Аутопсията е доказала множество удари по главата с предмет, подобен на брадва. Прокуратурата отхвърли версията за изнасилване. Работи се по умишлено убийство с цел грабеж. Липсвала дамската чанта на жертвата.

Приятелите и преподавателите на момичето са в шок. „Много е тъжно да говорим за млад човек в минало време – за млад, перспективен, амбициозен човек, каквато беше тя”, каза доц. Д-р Венета Христова, Катедра „Стопанско управление" към ВТУ:.

Убийството на младото момиче повдигна много въпроси сред жителите на града.

„Това поставя въпроса доколко ние сме защитени в собствения си град и аз не считам за нормално в един малък 60-хиляден град, който принципно е спокоен да се случват такива зверства – да не може да се открие бързо извършителят, даже самата жертва да се издирва две денонощия и накрая се оказва, че тя е открита на това място, на което уж са я издирвали екипите на полицията. Считам, че тук трябва да има оставки”, каза организаторът на протеста Милен Ангелов.

Работата по случая продължава, а подписката под общата декларация вече са подкрепили десетки. Тя ще бъде внесена в общинския съвет.

Великотърновския университет обяви 5 март за ден на траур в памет на убитата Вероника Здравкова, която е следвала магистратура в Стопанския факултет. В специално обособен траурен кът, колегите на момичето ще могат да оставят цветя и да напишат съболезнования към близките ѝ.