Ватман демонстративно не спазва забраната за пушене на работното си място. Това се вижда във видео, заснето от наш зрител.

Цигарата и наглото поведение са документирани в една от най-натоварените столични линии. Авторът на видеото засега желае да остане анонимен.

Въпреки, че има забрана, ватманът пали цигара, а на отправените му от нашия зрител забележка, той отговаря: „Ти ще ме снимаш или какво (…) Ти ли ще ми кажеш (че съм в нарушение)?!”.

„Герой” в клипа е Ивайло Цолов с 25 години трудов стаж в електротранспорта. Днес е в почивка.

Вместо него отговоря началникът му. Наказанието за запалена цигара в кабинката е 7 лв. , а ватманът ще получи и забележка. „Три-четири пъти като го хванат и си отиде бонусът от 50 лв., получават един такъв бонус за качествено извършване на услугата”, обясни зам.-директорът на Столичния електротранспорт Иво Василев.

От Контрол по транспорта следят за запалени цигари и за други нарушения. Хващани са и пушещи пътници. Ватманите имат половин час почивка на крайните станции, време и за цигара.

Регионалната здравна инспекция също проверява за нарушители и за месец шестима ватмани и шофьори на тролей са хванати да пушат на работното място.