Самоуправство в столицата и заплахи за саморазправа, заради места за паркиране – всичко това се случва в каре в столичния кв. „Яворов”.

Табела указва, че всички които не живеят в квартала, но паркират на алеите могат да бъдат наказани "по усмотрение на живущите".

Жителите на района твърдят, че не знаят кой е сложил табелите, но признават, че липсата на паркоместа провокира съседите да си отправят предупреждения. Покупката на гараж не е изход, защото в района такива няма. А тези, които са относително наблизо са скъпи – от 20 до 40 000 евро.

Така се появяват и табелите. От общината обявиха – това е нарушение. Обясниха, че може да се поиска въвеждането на „Зелена зона”, в която шофьорите от квартала да паркират срещу 100 лева годишно. „Така ще могат да паркират своите автомобили по-лесно, защото другите, които са приходящи ще трябва почасово да плащат, което ще доведе до отдръпване на такива приходящи автомобили”, смята Румяна Милова от „Паркиране и мобилност”.

Табелите бяха демонтирани. Общината предупреди и за глоби от 50 до 500 лева. Авторите на табелите не може да бъдат подведени под отговорност на Наказателния кодекс, защото заплахата за саморазправа не е отправена срещу конкретно лице.