Освен Президентството, ГЕРБ загуби и столичния район "Младост". Десислава Иванчева е новият кмет, с гласовете на 60 на сто от участвалите на балотажа.

След балотажа в Младост вчера, днес жителите на района вече имат очакване какво искат да се промени – едни искат повече паркоместа, други искат градинки.

Надеждите за решаването на всички тези проблеми са свързани с името на Десислава Иванчева. Тя стана известна след като оглави протестите срещу застрояването на зелените площи в Младост.

43-годишната дама е учила публична администрация и икономика, управлявала е собствена транспортна фирма. След спечелването на битката, приоритет за нея ще бъде ревизия на строителството в района: „Всяко нещо, което е незаконно, ще бъде спряно, но това което е започнало да се строи няма как да се спре, тъй като няма смисъл да се спре – то ще е опасно!”

Според политолозите успехът на Иванчева се дължи на това, че в последните месеци избирателите са видели видим резултат в стремежа й да се пребори с презастрояването. „Кандидатът не е свързан с основни партии и това е допълнителен благоприятен фактор тъй като, като цяло настроението е срещу партиите”, отбеляза Димитър Димитров.

Така Десислава Иванчева успя да победи кандидата на ГЕРБ в „Младост” толкова убедително колкото и Румен Радев надделя срещу Цецка Цачева.