Клиент на „Топлофикация- София ЕАД” е заплашван със съдия изпълнител, защото трябва да плаща на дружеството по 20 стотинки за фактурите, с които го известяват, че не им дължи нищо.

Мъжът не ползва парно от години.

Димитър Ценов се е отказал от услугите на Топлофикация преди пет години.

Разказва, че в момента не ползва нито една тяхна услуга – нито топла вода, нито парно. „Но те продължават да ми пращат всеки месец фактури, в които дават информация, че аз нищо не дължа”, разказва мъжът. По думите му за дружеството изисква от него да си заплати за фактурите, които получава всеки месец.

Подавал е жалби, писал е писма и до омбудсмана.

„Те ме задължават да им бъда абонат, отделно че за някакви 3 лева за една година, които им дължа, те ми пращат заплашително писмо", споделя Ценов.

Заплашили го със съдия-изпълнител.

„Ние тази услуга я плащаме всеки месец на фирмите за дялово разпределение, ако абонатната станция не ползва никакви услуги, не се начислява такса партида." +„Той не иска да плаща такса партида, иска изцяло да се откаже, какво да направи? Нищо не може да направи", коментира Диана Стоянова от „Топлофикация-Бургас ЕАД”.

По думите на Ценов той е станал жертва на "държавен рекет" - "задължават ни да бъдем абонати без да искам и без да им ползваме услугите", смята той.

Мъжът се примирил и платил, а от дружеството му издали няколко метра касови бележки.

Според него само хартията, която е използвана за касовите бележки, вероятно струва 10 пъти повече от дължимите му суми, в размер от 20 стотинки.