„Милионер" в инвалидна количка от Враца трогна съгражданите си с неочаквано решение. Тони Фотото, както всички го наричат, смята да подаде данъчна декларация, но не за да обяви доходите, а приятелите си.

Новината, че Тони Фотото възнамерява да се срещне за първи път в живота си с данъчните, мигновено превзе социалните мрежи.

Тони Фотото за пореден път се убедил, че е милионер на приятели, когато станал жертва на кражба в инвалидната си количка. „Откраднаха ми фототехниката и аз останах така”, спомня си мъжът.

Приятелите реагирали светкавично и Тони Фотото отново се сдобил с фотоапарат и принтер, за да снима любимите си персонажи - децата на Враца. Инвалидната му количка също е нова - купена от даренията в специално откритата за целта банкова сметка.

Сега Тони иска да отчете пред всички за какво е похарчил всяка стотинка: „По този начин исках да им кажа едно голямо „Благодаря”.

”Като виждате какво става в цялата държава, как се подминават хората, при него ние сме си като едно семейство”, казва Софрони Софрониев, жител на Враца..
„Вярно е, той има много приятели и е богат с нас, това е неговото богатство, затуй всички казваме, че е милионерът на нашия град. За съжаление, в данъчното няма такава служба, за такива данъчни декларации, за духовни приятели”, допълва Росица Ценова.

Макар да знае, че няма да приемат декларацията му, Тони се надява да провокира данъчните: „Може би данъкът ще е тяхната усмивка...”

Съгражданите му неслучайно го наричат „слънчевото дете на Враца", защото въпреки трудностите усмивката не слиза от лицето му.

„Него не съм го чул никога да се оплаква от нещо, винаги е усмихнат, винаги е добронамерен, при него няма корист, няма лъжа, чист е като дете”, казва писателят Кирил Андровски.

Тези дни се разбра, че Тони ще бъде предложен за почетен гражданин на Враца. Той обаче е категоричен, че ще откаже. Що се отнася до богатството му, то продължава да ни изненадва - приятел от Козлодуй за пореден път това лято ще води Тони Фотото на море.