Разкопани квартали в София в разгара на лятото. Причината са ремонти на "Топлофикация" София.

Така например столичният квартал "Лозенец" е почти напълно разкопан. Тук от месец юни тече усилена ремонтна дейност на 9 км площ вътрешноквартални улици.

Недоволни са и живеещите тук, и изпълнителите на ремонта.

На една от разкопаните улици намерихме само един работник. По думите му, той си бил свършил работата, но асфалтиращата фирма – не: „Още първата улица, която направихме, не е асфалтирана, не знам защо, това беше много отдавна”.

Гражданите твърдят, че цари хаос.

Попаднахме на проверка на инспекцията по труда. И на един от отговорниците за ремонта. „Хаос няма. Даже гражданите ни бавят, не можем да продължим, като ни пречат с колите. Изчакваме, молим се...”, каза Михаил Михайлов.

От Топлофикация "София" обясниха, че за да е качествен ремонтът, преди да се положи асфалт, процедурата е дълга.

В "Люлин" също текат подобни ремонти. Но вместо работници по обектите, открихме крадци на желязо. След появата на екипа на bTV те избягаха.

Снимка: bTV

След минути се появиха и помощниците. Обявиха, че си търсят конете. По думите им пълна количка с желязо струва 20-30 стотинки.

В крайна сметка цялата компания остана да търси конете си сред желязото. А от полицията, въпреки сигнала ни до 112, не се появи никой.

От Столичната община казаха за bTV, че ремонтите както тук, така и в другите квартали на София ,трябва да приключат до началото на новата учебна година - 15 септември.