Конфликт с участието на председателя на „Атака” Волен Сидеров е станал на летище Варна. Спречкването е възникнало между Сидеров, който бил там със свои приближени, и други лица. От летището са потвърдили за инцидента, но са отказали подробности, предаде БГНЕС.

Депутатът на „Атака” от Варна Николай Александров заяви във вторник пред bTV, че става дума за провокации, плод на енергийната мафия, която националистите разобличили.

Народният представител призна, че не е бил на летището по време на инцидента, но окачестви случилото се като „откровени провокации”, породени от това, че „Атака” прави добро за българския народ.

Миналата събота националистите обявиха, че искат незабавно оставките на назначените от БСП и ДПС областен и зам.-областен управител на Варненска област - Иван Великов и Мерткан Ибрямов. Според хората на Сидеров двамата работели против обществения интерес – от областната управа отказвали да преименуват 215 местности, които да си върнат българските имена, както и да приемат намаление на данъчните ставки за моторни превозни средства и такса "смет".