Шампион по самбо от Севлиево приюти две братчета, оставени в местния Дом за деца лишени от родителска грижа. След закриването му треньорът защитил в съда правото да се грижи за децата като близък на семейството.

39-годишният европейски вицешампион Евгени Генов е всеки ден с Недялко и Николай – братя на 10 и 8 години. Децата ходят на училище, а уроците подготвят след часовете заедно с новия си настойник. Наред с уроците децата не спират да тренират. И да следват мечтите си.

"Аз ги доведох в залата, те харесаха този спорт, продължиха така да спортуват (…) Прецених, че е по-добре да бъдат при мен отглеждани в семейна среда, отколкото в някакъв вид институция.", разказва Евгени.

Снимка: bTV

Мисълта, че ще се раздели с две от любимите деца от отбора по самбо не му давала мира, затова послушал сърцето си: "Искам да изкажа благодарност на моето семейство, на треньора ми, че са ме възпитали по тоя начин. Така го почувствах и така го направих".

А вкъщи вече пети месец за момчетата е домът на господин Генов. Неговата цел е да ги възпита не само като шампиони, но и като пълноценни граждани.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!