Отново се ремонтира ремонтирана вече част от столичния булевард „Дондуков“, предаде БГНЕС. Ремонтните дейности са на същото място, където бяха и преди 20 дни, на 4 ноември - в отсечката между улиците „Бачо Киро“ и „Будапеща“.

Този път, обаче, не се пренареждат паветата по самия булевард, по който движението въври с пълна пара, а на велоалеята. Самата велоалея все още не е пусната за движение, но беше напълно готова още в средата на септември, както и цялата част от Министерски съвет до кръстовището с улица „Г.С. Раковски“.

В момента са извадени част от паветата на велоалеята до бордюра и на тяхно място изглежда се поставят решетки за отводнителни канали. В същото време останалите части от велоалеята, които са в района на бившия Партиен дом, в момента се почистват ударно и се подготвят за пускане.

Реконструкцията на бул. „ Дондуков“ започна на 3 юли. На 15 септември бяха пуснати за движение две отсечки от него. Става дума за участъците от Министерски съвет до улица „Г.С.Раковски“, където настилката е паваж, и от улица „Кракра“ до бул. „Васил Левски“. Последна бе пусната за движение отсечката между улица „Г.С.Раковска“ и бул. „Васил Левски“.

На 4 ноември обаче започна пренареждане на една от вече пуснатите отсечки. От общината обясниха, че пуснатият иначе обект всъщност не е бил завършен и затова по него са се правили доработки.

Ремонтът включва подмяна на тротоарната настилка, релсовия път, паважната настилка, тръбна мрежа, контактна мрежа.

Заради скандално ниското качество на ремонтите в София граждански организации поискаха оставката на кмета Йорданка Фандъкова, която, на свой ред, обяви, че ще санкционира тежко строителните фирми.