Разград се вдигна на бунт заради дупки по улиците на града. От години неремонтирани, голяма част от улиците вече са се превърнали в офроуд трасе. Хората започнаха подписка с искане за ремонта им.

Голяма част от разградските улици са буквално непроходими за автомобили, а ремонт по тях не е правен от десетилетия. Заради лошата пътна настилка в част от кварталите, придвижването по улиците е истинско предизвикателство.

Жителите на града вече са изчерпали търпението си. „Няма една улица, по която да може нормално да върви кола, стигаме до там, че такситата и линейките отказват да минават и да влизат в квартала”, обясни инициаторът на подписката от Сдружение „Кауза Разград" Калоян Монев.

„За да стигна до вкъщи, трябва да мина по някоя от тия улици, а е невъзможно. На чисто нова кола два пъти ремонт на предницата ми коства”, обясни гражданинът Ивелин Желязков.

От община Разград казват, че проблемът не е оставен на заден план. Въпреки финансовите проблеми се прави всичко възможно да започне цялостен ремонт на улиците.

„За да се реши на 100% проблемът с пътната инфраструктура, да няма дупки и всичко да е преасфалтирано, ми трябват 65 млн. лв. по сега действащите цени на битума”, обясни кметът на Разград Денчо Бояджиев.

Кметският екип подготвя изтегляне на заем, с който ще бъде рехабилитирана голяма част от общинската пътна мрежа. Докато това стане обаче жителите на Разград ще трябва да проявят още търпение и продължат да се движат по разбитите улици.