Пожарникари от град Септември спасиха 11 деца на възраст между 7 и 10 години и тяхната ръководителка. Групата се загубила в планината над село Варвара и попаднала в опасна ситуация.

Те решили да се разходят в района около септемврийското село Варвара, където гостуват за лятната ваканция. Отишли до местността Равно боре, но на връщане се смрачило, загубили пътеката и се оказали в дере близо до р. Чепинска. Изход от там нямало, трябвало да преминат реката. По това време, обаче реката е пълноводна и нямало как групата да премине от другата страна.

"Ако ръководителят е взел погрешното решение да преодолява реката, можеше да има трагични последици. Слава Богу ,че такова решение не е било взето", каза гл. инсп. Стефан Божилов, началник на РПУ-Септември.

Когато пристигат на място, спасителите действат решително и бързо. Първи влизат във водите на реката пожарникарите Венцислав Спасов и Запрян Пеперов. Венцислав пренася на гръб всяко едно от децата до безопасния бряг. По думите на Запрян реката е била пълноводна, а течението – много силно.

 11-те деца са невредими и в добро състояние.