Само външните стени са останали от добре поддържаната двуетажна къща на възрастното семейство, което загина в пожар в с.Камен вчера сутринта. Пламъците отнеха живота и на 54-годишната им дъщеря.

Все още не е ясно при какви обстоятелства е избухнал около 4:30 часа пожарът. Знае се, че сградата се отоплявала с локално парно, но все още не е изяснено дали това има връзка с трагичния инцидент.

Пламъците са се разпространили изключително бързо, като в крайна сметка вторият етаж се е стоварил в подземието.

Жертвите са 76-годишният стопанин и съпругата му, както и дъщеря им, която била на гости. Жената обаче успяла да изведе навън своята щерка, която била заедно с нея в къщата. След това се върнала за родителите си. Предполага се, че се е задушила от дима малко преди рухването на постройката.

Съседи разказаха пред bTV, че пожарникарите от Стражица са дошли 15-20 минути след подаването на сигнала. Кметът Димчо Димов посочи, че преди години в селото е имало противопожарен автомобил и граждани, обучени да работят с екипировката му.

Сега инициативата е подновена, има техника, която обаче все още е на ремонт. Идеята е при други подобни пожари доброволческа група да държи пламъците под контрол до идването на професионалните огнеборци.