Пороите през изминалото денонощие предизвикаха наводнения и свличания на земна маса на няколко места в страната.

Варна и Добричка област се оказаха най-потърпевши от проливните дъждове.

Наводнени мазета и потънали в тиня дворове - това е равносметката след снощния дъжд в две добрички села - Одърци и Батово.

Пътят Добрич - Албена беше временно затворен, но вече е проходим.

Избените помещения на осем къщи в село Одърци са наводнени. Най-страшно е било в един от домовете, където двете деца на семейството са останали сами в приземния етаж по време на наводнението.

При всеки по-сериозен дъжд Батово се наводнява. Затова от общината готвят проект за нов отводнителен канал, който обаче все още не е ясно дали и кога ще се реализира.

Поражения имаше и във Варна.

След падналия дъжд земни маси се свлякоха при изкопни работи във квартал „Аспарухово”. Семейството, което живее в близката къща, е изведено превантивно. Има застрашени от срутване къщи.

Вечерта валежите вече трябва да са спрели в по-голямата част от страната. В четвъртък ще е слънчево, но ветровито и студено, а в петък и събота малко ще се постопли.

Циклонът, който ги причини валежите, се изтегля североизток. т.е. излиза изън пределите на България и се отправя към Румъния и на север.

Код оранжево е в сила от снощи в Източна Румъния.

Най-тежко пострадал е окръг Галац, където преляха реки, вливащи се в Дунав. Наводнени са стотици къщи. Влаковете са спрени, тъй като релсите са под вода. Наложи се и евакуация на много хора.