Полицаи нахлуха във фабрика за бутилиране на минерална вода в Хисаря. Освен служители на местното полицейско управление, в акцията се включиха има и жандармеристи в пълно бойно снаряжение.

Причината - собственикът на фабриката Димитър Консулов не допуска работници, които по проект на общината трябва да подменят стар водопровод и канализация.

„Не искам да възпрепятствам работата по проекта, но настоявам преди да допусна машините да работят в двора на фабриката, наред с всички необходими документи, да бъде представен и съгласуван план за безопасна работа от Инспекцията по труда”, обясни пред Дарик Консулов. В момента той се намира извън страната.

От своя страна кметът на града Пенка Ганева информира, че изтича срокът за изпълнение на проекта за подмяна на ВиК мрежата на три квартала в Хисаря.

„Ако не приключим с ремонта до 30 март, трябва да платим неустойки в размер на 25% от стойността на проекта, който е 33 млн. лв. Парите са спечелени по ОП "Околна среда" и ако се наложи да плащаме неустойки, те ще са в размер на 7 млн. лв. - точно толкова, колкото е бюджетът на Община Хисаря за цяла година”, уточни още инж. Ганева. Тя също пристигна на мястото на фабриката, заедно с началника на РУП Иван Иванов.

Комисар Иванов отказа коментар по акцията на подчинените му служители на реда.