Ранен полицай след гонка с бежанци в София. 34-годишният Петко Карамфилов е с навехната ръка след опит да провери докувментите на двама чужденци.

Пострадалият полицай е добре, само с охлузвания и леко ранена ръка. Инцидентът е станал малко преди обяд край Лъвов мост.  Полицейски патрул поискал документи от двама чужденци, които тръгнали да бягат. Единият от тях е спънал полицая и оттам са нараняванията му. Впоследствие бегълците са арестувани и е установено, че са афганистанци.

От днес в центъра на София има засилено полицейско присъствие - не само заради убийството на сирийски гражданин преди дни, но и заради напрежението в съседните държави.

Всяко излизане от дома и всяко прибиране вечер е изпитание за Синтия, която отскоро се е преместила да живее в центъра на София. По думите й в центъра се събират големи групички от мигранти.

Студентката признава, че не са й се случвали инциденти в района, известен като "Малкият Бейрут" заради арабската реч, която се лее отвсякъде.

„Има 5 допълнителни пет екипа, които ще бъдат постоянно патрулиращи в тези райони и ще продължат със сериозните операции срещу нелегалните бежанци и срещу трафика им”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

От началото на годината до сега в София полицията е заловила над 3080 бежанци. Всички са използвали столицата само като временна спирка по пътя си към Европа.

Междувременно започна мярката за неотклонение на сирийският гражданин, убил свой сънародник в неделя посред бял ден.

Най-много са заловените от полицията бежанци, в частни квартири в центъра на София, като следват кварталите Овча Купел и Модерлно предградие. Повечето от хората са от Сирия, Афганистан и Ирак.