Васил и жена му Теодора са едни от най-честите посетители на "Западен парк". Преди месец забелязват теч на вода, който идва от близката чешмичка.

„Станало е едно блато. Предполагам, че и за дърветата не е толкова добре толкова вода. Надолу плуват във вода. Счупен е кранът отгоре и водата е потекла. За да се спре трябва ...да се затапи тая чешмичка и въпросът се решава. Това е нещо, което е елементарно...”, казва той.

Елементарно, но само на пръв поглед. Въпреки че не знае на кого да се обади, Васко решава да не оставя нещата така.

„Обадих се в Столичен инспекторат, оттам ме прехвърлиха към община "Илинден". Оттам ми звъняха хора. Няколко човека ми се обадиха да питат точно къде е местонахождението. Казаха ми, че не било в тяхната юрисдикция. Това било към "Красна поляна". Същевременно те са се обадили на техни колеги от "Красна поляна", които също започнаха да ме питат къде се намира тая чешмичка, пак 5-6 човека”, разказва мъжът.

По думите му трите институции са си прехвърляли топката до момента, в който не стигнали до решението, че паркът е на концесия, а концесионерът не може да бъде намерен.

А докато институциите се чудят какво да направят, водата тече. Решаваме да направим експеримент. С 20-литрова туба и хронометър проверяваме колко разхищава чешмата. За 2 минути и три секунди тубата е пълна.

Елементарна сметка показва, че от малката чешмичка на час изтичат 600 литра вода. За денонощие почти 15 000, а за месец в канала са отишли над 430 000 литра питейна вода.

Васко отново се обажда в Инспектората. Там още не са звъняли на „Софийска вода”, казват му да се обади друг път. А на нас не казват нищо.