Възрастни хора от Дома в Сливен са без ток вече пети месец. Заради теч на покрива, електрическата инсталация не работи, а всяка небрежност създава опасност за хората.

Токът на последния етаж спрял през юни. Там има пет стаи.

„Контактите не работят, не можем да ги ползваме, нямаме осветление и се мъчим като грешни дяволи”, споделя Димитър Енев.

Антоанета Георгиева разказва, че ходи до тоалетната с бастунче и се подпира на стената.

Димитър Енев е на 88 години. Той е най-потърпевш, защото покривът над стаята му тече. Освен че стои на тъмно, при дъжд гази във вода

„На мен ми дадоха одеяла,като вземе да вали и ги слагам да не влиза в стаята”, разказва възрастният мъж. "Все обещават да дойдат да оправят покрива,за да ни пуснат тока", допълва Енев.

Токът е изключен заради неремонтирания покрив. В дъждовно време водата минавала през плочата и стигала до електрическата инсталация. От община Сливен обещават до дни да започнат ремонт. Хората от дома са притеснени от ситуацията.

Дори да бъде направен ремонт, ток може да има след месеци, защото между плочите е пълно с вода – това твърдят експерти. Хората от Дома с тревога очакват есенното дъждовното време.