Сняг заваля тази сутрин в някои райони от страната.

Разград
Снимка: Аз, репортерът

Зрители на bTV ни изпратиха снимки и видеоматериали от Шумен и Разград, Силистренско, както и в някои части на София.

Разград:

От тях се вижда, че снежинките все пак не успяват да образуват бяла покривка.

Разград
Снимка: Аз, репортерът

Началото на астрономическата зима може да е далече, но много често метеорологичната зима я изпреварва.  Макар че не се случва често, не е необичайно в края на ноември да се образува дори трайна снежна покривка, а превалявания от слаб сняг в средата на ноември не са изключение, коментира синоптикът на bTV Христина Балинска.

Шумен
Снимка: Аз, репортерът

В близките дни не се очакват нови валежи – нито от дъжд, нито от сняг.

Въпреки това столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че градът е готов за снега – средства за почистване има, фирмите са в готовност, имат достатъчно техника и материали.

Боровец
Снимка: Аз, репортерът

„Имаме организация за излизане веднага след началото на снеговалежа на съответните точки, които са над 65 на територията на цялата община. От тук нататък остава фирмите да си свършат работата. Контролът е много сериозен, имаме реален контрол в реално време с джипиес система, имаме контрол от страна на Столичен инспекторат и плащаме само за реално свършена работа“, каза тя.

Село Звенимир, Силистренско:

Разград
Снимка: Аз, репортерът

През нощта над страната ще има разкъсана облачност, по-значителна над крайните източни райони. Почти тихо. Минимални температури между минус 4° и 1°, в София минус 3°.

През деня над много райони облачността ще намалее до предимно слънчево време. След обяд над Западна България ще се появи висока облачност. В североизточните райони ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максималните температури слабо ще се повишат и ще бъдат между 5° и 10°, в София около 6°.

Вижте повече във видеото:

Какво е времето при вас? Очакваме вашите материали в „Аз, репортерът“.