Отпушиха движението през Орлов мост в столицата – след повече от две седмици ремонти трафикът там вече е свободен. Стоманена мрежа допълнително ще усили асфалтовото покритие и в двете посоки. Поради натоварения трафик, движението е пуснато, но не с изцяло готова маркировка. Тя ще бъде поставена късно вечерта

От днес обаче е затворен друг ключов булевард - "Тодор Каблешков".

Пътната артерия, използвана от хиляди жители на югозападните квартали на София, вече е изцяло затворена между бул.”Бъкстон” и бул.”Цар Борис Трети”. Ремонтът ще продължи 3 месеца – до 20 декември като включва разширение, както и изграждането на нов мост. Той се очакваше от години, като проблеми с отчуждаването на земя бавеха проекта.

Той и сега не започна навреме, след като кметът Йорданка Фандъкова стопира всички ремонти заради задръстванията на Орлов мост.

Същевременно продължават и ремонтните дейности и на други ключови места в столицата. Въвеждат се промени заради реконструкцията на трамваен релсов път по бул. „Овча купел” – от ул. „Коломан” до бул. „Цар Борис Трети”.

Отсечката на булевард "Дондуков" от Народното събрание до улица "Раковски" и забавеният бул. "Прага" ще бъдат отворени най-късно до 15-ти септември.