Онкоболна майка отказа лечение за заболяването си, за да спаси и роди здраво бебе. 26-годишната Миглена почива скоро след раждането на момченцето си, а за него и сестра му се грижат родителите й. Бабата и дядото искат да осиновят децата, но условията, в които живеят са мизерни.

Преди две седмици Марияна и Слави Георгиеви погребват дъщеря си в с. Злати войвода. В началото на бременността й лекарите откриват рак, но тя отказва лечението.

Двамата поемат грижите за 6-месечния Наско и 3-годишната Борислава. Живеят с детските добавки и една инвалидна пенсия от 130 лв. След плащането на месечните сметки им остават 60 лв.

Снимка: btvnovinite.bg

„За нас може да няма, но за тях трябва да има”, категоричен е дядо Слави. Баба Марияна готви понякога грах или доматена каша с кюфтета.

Бащата живее в Сливен. Той още не е припознал бебето. Според възрастните хора, виждал децата рядко и почти не помагал. Бабата и дядото са притеснени, че ще се опита да им ги отнеме. По думите на Марияна той работи, но харчи само за алкохол, а за децата не е купил нищо.

 

Снимка: btvnovinite.bg

Двамата възрастни се надяват социалните служби да отпуснат пенсии на децата. В същото време от сдружение "Да прегърнем дете" се обърнаха за помощ в социалните мрежи. Майки от Сливен, съседи и познати на семейството вече осигуриха дрешки за децата.

Ако искате да помогнете на семейството можете да се свържете с тях на:

0882 446 942 - Слави Георгиев

Село Злати Войвода

Общ. Сливен