Общински съветници от Ямболско провели семинар в луксозен петзвезден хотел на морето, а парите дошли от бюджета на общината. Инициатор на обучението бил председателят на Общинския съвет, заради което част от съветниците поискаха оставката му.

В община Тунджа има 44 села и 21 общински съветници. На семинар в Поморие отишли 11. Останалите обвиняват колегите си в разхищаване на общински средства.

"Не, просто е смешно. Баба ми със 150 лева пенсия, платила си данъците и аз с тези пари да отида в петзвезден хотел", възмути се общинският съветник Атанас Христов.

Поканата за семинара дошла от председателя на Общинския съвет Георги Георгиев, а темата била Бюджет 2016.

"Ако е в Ямбол, нямам нищо против, но съветниците ги търсят по телефона, излизат, не може да се получи концентрирано разказване за бюджета", аргументира се той.

"Това обсъждане няма никаква логика да е на морето, направете го една вечер в едно село, да видите каква кал газят хората", коментира обаче Христов.

По ценоразпис най-евтината нощувка е 150 лева за единична стая.

Освен това в програмата има обяд, вечеря и закуска.

"Мястото не е скъпо, защото когато ходи група, има отстъпка, така че такива суми от 150 лева са абсурдни”, категоричен беше Георгиев.

Част от съветниците искат оставката на председателя, избран преди три месеца

"Откакто стъпи в длъжност, имаше коледен банкет, на Общинския съвет, на общината, сега това обучение. Ние нямаме толкова заседания", заяви още Атанас Христов.

"Ако това е проблемът, аз ще платя от моите лични средства разходите на всички общински съветници и приключваме въпроса", отбеляза Георгиев.

Един от лекторите на семинара бил кметът на общината, който отказа коментар. Още не било сметнато колко точно е струвало обучението в Поморие.