Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков издаде разрешение за строеж за още близо 2 км от лот 3.1. на АМ "Струма" за участъка от км 370+400 до км 372+000, който започва от изхода на бъдещия тунел "Железница" в посока Симитли, съобщиха от министерството.

В разрешението на строеж са предвидени и строително-монтажни работи за реконструкция на далекопровод, пресичащ АМ "Струма" при км 371+940.

"Национална компания железопътна инфраструктура" (НКЖИ) е получила разрешение за строеж за реконструкция и модернизация на сградата на приемното здание на жп гара "Казичене" в район Панчарево, която е част от проект "Развитие на железопътен възел София", съобщава още министерството.

Със заповед на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев е одобрен подробен устройствен план - парцеларен план за близо 17-километров участък от автомагистрала "Хемус" от пътен възел "Буховци" при пресичането с път III-5102 до началото на пътен възел "Белокопитово".