Агресия и заплахи - преди и след нападението над 17-годишната Стела Колева от Стара Загора. Момичето преди два дни беше бито с метална палка и се наложи да постъпи в болница.

Днес стана ясно, че доскорошната и най-добра приятелка, е участвала в друго сбиване и е отправяла заплахи.

Юмрук в лицето - това получава преди месец момиче от Свиленград, което заедно с компания се весели в известно старозагорско заведение.

Нападателката е 17-годишната Емили. След инцидента, заведението временно ограничава достъпа й.

След саморазправата със Стела пък, друго момиче от доскорошното общо обкръжение също е под заплаха - съобщение от Емили гласи "ти си следващата". Заплашената девойка отказа да застане пред камера, с мотива, че се страхува.

След ударите с метална палка по главата на Стела Колева, в профила на Емили се появява снимка с текст „то с палка не боли". Снимката беше изтрита снощи, но днес във Файсбук има нова с текст „ей заради този пост ударих Стела".

Заплаха получава и друго момиче от обкръжението на Стела и Емили,

Двете момичета учат в Средно общообразователно училище Железник и са в 11А клас. Според класната ръководителка, причина за омразата, която е възникнала между тях би могла да бъде завистта.

Бащата на Емили обаче отрича подобна възможност, каква е истината тепърва предстои да узнаем.

„Родителите и децата ще бъдат насочени към социални услуги, което ще се състои в психологическо консултиране. Насоките в които ще се работи - повишаване на родителския капацитет по отношение поведението на непълнолетните деца и канализиране на агресията”, каза шефът на Дирекция „Социално подпомагане” – Стара Загора Петя Чакърова.

Какво ще предприемат в Детска педагогическа стая ще стаен ясно най-рано идния вторник. След ваканцията пък специална комисия в училището на момичетата ще решава за наказанието на Емили.