След 7-часови преговори работниците и работодателите от мебелния завод в Банско си стиснаха ръцете. Те сключиха споразумение, според което хората ще получат поетапно възнагражденията си за последната половин година и ще се върнат на работа.

Още сутринта работниците, които са без заплати от 6 месеца, окупираха предприятието. След часове чакане търпението започна да се изчерпва.

На масата за преговори седнаха представители на работниците, синдикални лидери, местни управници и собственикът на „Пиринска мура”. Той дойде от Съединените щати, за да успокои напрежението. Дълго обмисляното решение отчасти удовлетвори хората - обещанието е заплатите да бъдат изплатени поетапно. А задължението е хората да се върнат на работа от утре.

В рамките на една седмица след връщане на работниците на работните места, служителите се задължават да подготвят за транспортиране 4 контейнера с разглобени столове, поясни синдикалният лидер Димитър Джопанов.

Въпреки обещанията, стачната готовност остава. Ако до седмица няма постъпления в банковите им сметки, хората отново излизат на протест.