Мъж загина, а други петима са с множество изгаряния след взрив на газова бутилка в шуменското село Върбак, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Вчера в 16,18 ч в пожарната е получен сигнал, че в частен имот в село Върбак е възникнал взрив. С различни изгаряния са 33-годишен мъж от село Хитрино, 46-годишен мъж от град Варна, 38-годишен мъж от село Хитрино, 51-годишен мъж от град Варна и 52-годишен мъж от село Коньовец, които са транспортирани в МБАЛ-Шумен.

В пристройката е намерен починал 39-годишен мъж от село Хитрино. Унищожени са пристройката и домашно имущество. За гасенето на пожара са използвани 8 тона вода.

Инцидентът е станал вчера в шуменското село Върбак в пристройка към къща, в която се събрала компанията от шестима мъже на възраст между 33 и 52 години.

По непотвърдена информация туристическа газова бутилка е била поставена близо до печка на твърдо гориво, в следствие на което тя се е нагорещила и е избухнала.

Пострадалите са били откарани в Спешното отделение на шуменската болница, а от там транспортирани към Военноморската болница – Варна.

„Двама бяха в шоково състояние, с доста тежки обгаряния. Единият беше към 60-70%, другият – с 30-40%, единият беше с открита фрактура на подбедрицата плюс обгарянията на лицето и ръцете и двама по-млади, които бяха сравнително по-малко обгорели”, обясни д-р Недко Тодоров „Спешно отделение” към МБАЛ-Шумен.