Цяла тераса се срути в Димитровград, а повече от месец след репортаж на bTV за опасни балкони в столицата, никой не предприема действия за обезопасяване.

Само преди месец и половина ви показахме репортаж за десетки опасни тераси в столичния квартал „Младост”, където метални и бетонни конструкции застрашaват минаващите по тротоарa.

Първият сигнал към общината е подаден още през октомври миналата година, но до момента тя не е издала предписания на собствениците да ги ремонтират. Същият проблем съществува и в много други квартали и градове в страната.

Станислав подава жалба след жалба за опасните тераси, но месеци по-късно единствената промяна е, че рушащите се балкони стават повече.

От общината издали предписание за обезопасяване на тротоара, но не и заповед, която да задължи собствениците да ремонтират терасите.

Терасата, която се срути в Димитровград вчера, за щастие, не нарани никого. Опасността обаче дебне и на други места в страната.

Ако забележите опасни тераси, можете да се обърнете към общината, която има право да задължи собствениците да я ремонтират.