Крадци задигнаха огради срещу снегонавявания, поставени по пътищата в Северозападна България. Целта на съоръженията, монтирани с държавни пари, е да направят трафика възможен дори и в най-тежката зима.

Сега обаче проходимостта на пътищата при евентуални снежни бури е сериозно застрашена.

От години снежните виелици създават проблеми както на шофьорите, така и на снегопочистващите машини във Врачанско. В подобен капан край село Алтимир преди две зими  загина човек.

Сега с пари на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) в посока  Оряхово и Козлодуй  и в района на Бяла Слатина, където шосетата не са защитени нито от хълмове, нито от храсти, се монтират временни прегради срещу вятъра.

Оградата е направена от пластмасова мрежа и дървени колове, надеждите са да спре огромните снегонавявания, заради които пътищата в района бяха затваряни за почистване с часове.

Въпреки че не е метално, съоръжението вече е активирало крадците в района на село Борован. Част от него липсва.

От поддържащата пътя фирма пресмятат, че са изчезнали общо 12 дървени греди, които най-вероятно са отишли в нечия печка.

Полицията издирва извършителите, а работниците, опъвали мрежите дори и в почивните дни, се опасяват, че набезите на крадците няма да спрат.