След скандала с отстранения пловдивски кмет заради строежа на зоологическата градина, прокуратурата започва проверка и на изградената наскоро спортна зала "Колодрум", втора по големина у нас.

Според доклад на финансовите инспектори са открити 22 нарушения при три поръчки на обща стойност 7 милиона лева. Част от документацията около изграждането на залата е изчезнала. Това е констатирала АДФИ, казват общинари от Патриотичния фронт. Възложителят в лицето на кмета Иван Тотев е трябвало да съхранява документацията по поръчката в продължение на 4 години.

От общината контрираха,че нямат повод за притеснение ако започне разследване на строежа на Колодрума.

„Нашата информация е, че АДФИ няма съставени актове, това е отново действието, което се прави, страхът на малката партия да застанеш до големия, естествено, че започваш да оплюваш”, коментира Радослава Ташкова, председател на групата на ГЕРБ в местния парламент.

Частична липса на документация и неспазване на срокове за публикуване на информация за обществени поръчки са най-честите нарушения, потвърждават обаче от финансовата инспекция в доклад, с който bTV разполага.

В началото на месеца в bTV Репортерите ви показахме как се управлява втората по големина зала в България с над 6 000 места. Пловдивските клубове не тренират в нея заради високия наем. Издръжката на залата се поема изцяло от общината и струва половин милион лева на година.

За първите четири месеца от откриването й през 2015 г. залата е натрупала загуби за около 50 000 лева. Няма яснота дали продължава да работи на загуба, тъй като финансовите резултати за 2016 г. все още не са излезли.

Строежът на Колодрума започна през 2012 г. и от проектирането до завършването сумата нарасна на близо 50 милиона лева.