Катастрофа между два ТИР-а е станала при изхода от град Велико Търново, посока Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал близо до завода „Болярка” по пътя за Стара Загора, предаде „Фокус”.

От пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че Проходът на Републиката е временно затворен за движение на тежкотоварни камиони, за да бъде предотвратено натрупването им в района на пътнотранспортното произшествие.

Единият от водачите е загинал при пътния инцидент на изхода на Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Велико Търново.

По първоначална информация единият автомобил се е движел в посока към Русе, а другият в срещуположната посока и са се ударили челно. В резултат на удара е загинал водача на автомобила, който се е движел в посока към Русе. Все още няма данни за самоличността му.

Вторият водач е без видими наранявания, но е откаран в Спешна помощ за преглед. В момента екипи на Районно управление – Велико Търново извършват оглед на местопроизшествието. Причините за тежкия инцидент са в процес на изясняване.

Три тира са се блъснали и в района на „Мировенско шосе” и „Околовръстен път”, съобщиха от пресцентъра на СДВР. Сигналът за катастрофата е получен в 11.30 часа, като все още няма подробности за произшествието, предаде „Фокус”.