Без успех завърши акцията по издирването на двамата рибари, изчезнали в морето край.. Дуранкулак. 29-годишният Галин Тодоров и 49-годишният Коста Мянков са в неизвестност от понеделник следобед.

Привечер във Варна се завърна катерът на Морската администрация, който цял ден търсеше изчезналите рибари край Тюленово. В акцията участва и плавателeн съд на Гранична полиция, както и хеликоптер „Пантер" на Военноморските сили. За съжаление издирването не даде резултат. От двамата рибари и тяхната лодка няма никаква следа.

„Морето е много бурно. До 4-5 бала някъде е вълнението и просто ако има нещо, то е вече в друг район", посочи кап. Александър Дайнов от Морската администрация. Покрит е периметърът от нос Калиакра на юг до Шабла на север.

В понеделник по обяд, когато Галин и Коста влезли в морето, то било спокойно. Имали мрежи на около миля срещу буната, тръгнали следобед и два часа по-късно телефоните им били извън обхват.

Двамата се занимават с риболов от около три години. Въпреки това обаче не биха рискували да влязат, ако морето не позволява, категорични са колегите им.

Лодката, с която са влезли също е стабилна, разказват рибарите. Какво обаче е станало в морето, остава въпрос без отговор.

На този етап двамата рибари ще се водят безследно изчезнали. Хората в Тюленово обаче все още се надяват на чудо в навечерието на Коледа.