Граждани, подкрепили районния кмет на столичния квартал „Младост” Десислава Иванчева, се отрекоха от нея заради неспазване на предизборните си обещания.

Преди половин година Иванчева, която протестираше срещу застрояването на квартала, спечели предсрочните избори за кмет с близо 60%. Веднага след победата си предложи кварталът да стане отделен град.

Днес обаче хората, които твърдо заставаха зад нея, я обвиняват, че не е спазила обещанията си за спиране на застрояването в квартала.

Заместникът ѝ Никола Вапцаров дори подаде оставка.

„Хранихме надежда, че това са т.нар. грешки на растежа, но в един момент се получи растеж на грешките”, коментира той.

След оставката на Вапцаров, от Десислава Иванчева се отрече и учредителят на „Нормална държава” Георги Кадиев, който се извини на хората в квартала от своя фейсбук профил.

Снимка: bTV

Други граждани от инициативния комитет „За зелен Младост” обаче се разграничиха от разпространеното писмо и заявиха, че продължават да подкрепят Иванчева. В свое изявление до медиите те отбелязаха, че публикуваното отворено писмо е подписано само от двама души от инициативния комитет и че това е част от „груба кампания” срещу кметицата.

„Тук трябва да отбележим, че всъщност двамата подписали писмото, от самото начало плътно гравитират около същата тази „Нормална държава”, пише още в изявлението.

Общественият съвет от съседния квартал „Дружба 2” също декларира, че продължава да подкрепя.

В рамките на работния ден Десислава Иванчева не отговори на мобилния си телефон и не беше открита на работното си място.

Вижте повече във видеото: