ГЕРБ-Бургас категорично се противопоставя срещу поредната политическа чистка на управляващите, която в случая може да разруши екоравновесието в най-голямата защитена територия на България – парк "Странджа", съобщават от пресцентъра на партията.

След 18 години служба в полза на природния парк директорът му Стефан Златаров е освободен от длъжност чрез натиск. От ГЕРБ твърдят, че през всички тези години Златаров управляваше защитената местност с мисъл за максимално опазване на природата. Не веднъж остро беше изразявал своята позиция, като се противопостави срещу намерения за строителство в самия парк "Странджа", който се разполага на територията на три общини – Малко Търново, Царево и Приморско.

Стефан Златаров, който е авторитет сред хората представляващи зелените организации, е общински съветник от ГЕРБ в Община Малко Търново. Политическата му ориентация и доказаната му твърда позиция срещу застрояване на гората очевидно са достатъчно основание на управляващите да го отстранят, се казва в документа.