Фурните за козунаци в Добрич попадат под прицела на инспекторите по храните. Проверява се всичко - от продуктите, които се влагат в козунака, до етикета на вече готовия продукт. Ако се питате дали в козунаците има яйца, отговорът е „не”. За приготвянето им се използва микс, който е одобрен и безопасен за здравето ни.

„Козунакът е специфичен продукт, който се прави с по-голямо количество мазнина. Работи се с козуначен микс, който е готова смес от захар, сухо мляко, сурватка, яйчен прах и съответно емулгатори, които да позволят доброто хомогенизиране на всички тия съставки. В козунакът, произвеждан от нас, няма оцветители”, обясни технологът Петър Альошев.

За да сте сигурни, че това, което купувате в магазина, е качествено, четете внимателно етикета. Там трябва да има наименование, коя е фирмата, която е произвела продукта, съдържанието - какво има в продукта. Най-важното е срокът на годност, при условията на съхранението на продукта.

Ако се натъкнете на стока, която е с изтекъл срок на годност или пък се съмнявате в качеството й, може да позвъните на телефон 0700 122 99 и да подадете жалба. Дежурни инспектори ще има и по време на Великденските празници.