Чувствително ще бъде увеличен броят на полицаите в столицата. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

В понеделник след обяд е имало срещи с МВР като е обсъдена темата за сигурността в столицата, включително и по въпроси за сигурността в кв. „Овча купел”, където има бежански център – при това близо до сградата на НБУ. Фандъкова е получила уверение, че броят на полицаите през следващите месеци ще бъде увеличен и то значително.

Столичния кмет посочи също, че инвестициите в сектор „Сигурност” ще бъдат увеличени. Това ще влезе и проекта за бюджет за 2016 г.

Инвестициите ще бъдат основно в две направления. Първото е свързано с парите за системите за видеонаблюдение и за контрол на трафика, които ще бъдат контролирани на 100% от полицията. Става дума за управлението на 160 възлови кръстовища в столицата.

Второто перо на инвестициите е за сектор „Сигурност”, където ще бъде увеличен броят на общинските полицаи, както и броят на патрулите на жандармерията. Това Фандъкова ще предложи в проекта за бюджет на следващата година.