Евангелисти строят незаконно храм в бургаския квартал „Меден рудник”, сигнализираха зрители на bTV. По време на проверката пасторът заплаши телевизионния екип с Божието наказание.

Новото строителство в гетото в бургаския квартал стартирало съвсем скоро. Лично един от пасторите започнал градежа. „Защо питате да се разваля църквата? Знаеш ли, че Бог направо ще ви направи на прах? Теб и вашето цялото управление, на телевизията, на всичко. Защото бъркате в окото на Бога. Що бъркате вие там, госпожо, като не ви е работата там?”, нападна пасторът Юмер Ибрям репортера на bTV.

„Аз строя. Строим църква, за да дойдеш да се покаеш. Тази църква е Евангелска петдесятна църква”, допълни той.

В общината не знаят кой строи, нито са издавали разрешително за строеж. „Правили сме еднократна проверка на място, там се започва административна процедура за премахване на обекта. За съжаление, нямаме ресурс, с който да стопираме строежа по време на самото строителство”, обясни районният кмет Магдалена Манолова.

В законодателството има дълги процедури със срокове и едва когато изтекат, започва последващо премахване.

Евангелистите в гетото твърдят, че на метри от новия строеж е имало Евангелска петдесятна църква, но там в момента се изгражда улица. „Казаха да събаряме старата, че ще дават решение да построим тази", твърдят в квартала.

Преди пет години Община Бургас премахна 15 незаконни постройки в „Меден рудник” и още 40 бяха премахнати в квартал „Горно Езерово”.