Тракторист загина в село до Сандански, след като управляваната от него машина се преобърна, а дървосекач от Видинско беше убит от паднало дърво, съобщават Фокус и БГНЕС.

Тракторът на 62-годишния Димитър Т. се обърнал около 14:00 часа днес в района на ловна хижа в планинската местност „Гьола” над с.Горна Сушица, община Сандански. При инцидента машината е убила мъжа на място. Причините за инцидента се изясняват.

По-рано днес, началникът на Областната инспекция по охрана на труда във Видин Димитър Петров каза пред радио Фокус, че дървосекач е загинал в Опитно горско стопанско – Бързия. 57-годишният Иван Атанасов е имал опит в работата си и е бил на трудов договор.

„При работата е станал инцидент и дърво е паднало и го е убило. Ще се установят всички обстоятелства, ще се предприемат всички действия , като проверката ще приключи в рамките на законоустановения срок”, допълни Димитър Петров.

„Според негови колеги при отсичането на дървото, Иван Атанасов е тръгнал в погрешната посока и дървото е паднало върху него”, допълни кметът на Бързия Иванка Митова.

Тя посочи, че Иван Атанасов е семеен, има големи деца и две внучета.