Роклегендите от „Дийп Пърпъл” ще помогнат на болна българка. Четиримата ветерани от британската група ще дарят свой музикален инструмент за животоспасяваща операция на 29-годишната Силвия от Сопот.

Барабанът, на който е забивал виртуозният Иън Пейс от „Дийп Пърпъл”, ще бъде продаден на търг, за да бъде спасен животът на една млада българска майка.

Това става възможно, след като рускиня и британка, живеещи в България, решиха да помогнат на 29-годишната Силвия Петрова, която спешно се нуждае от поредица операции за повече от 120 000 лв. Двете жени организират благотворителна кампания в подкрепа на Силвия,

„Така решихме специално на нея да помогнем, защото жена е млада с малко бебе”, каза Мария Ангелова.

Държавата отказва да плати лечението на Силвия, а семейството ѝ вече е потънало в дългове. Без тези животоспасяващи операции, майката на тригодишната Христина е обречена.

„Постоянно ми пишат едно и също, че не можели да ми помогнат, защото нямало законова уредба. Аз затова от 2012 г. постоянно пиша писма, и се моля на държавата да направи нещо. Това не е само за мен”, обяснява Силвия

Мария и Шарлийн изпратили имейли до десетки известни музиканти, поп и рок изпълнители от Америка и Великобритания. Единствено легендарните „Дийп Пърпъл” се отзовали на призива им за помощ

„В рамките само на 3 часа мениджърът на „Дийп Пърпъл” ни отговори, че ще дарят за Силвия автентичен барабан с подписите на всички от групата”, разказва Шарлийн Брадфорд.

Така в събота, след търг с наддаване, щастливец ще се сдобие с автентични барабани с подписите на „Дийп Пърпъл”. Тогава в Сопот ще има и благотворителен концерт в подкрепа на Силвия.